Početna Info » Turnir Kampovi Kontakt Korisni linkovi Arhiva
Početna
Info
»Turnir
Kampovi
Kontakt
Korisni linkovi
Arhiva

ITF – međunarodni ženski teniski turnir $10.000 Vrnjačka Banja – Vrnjačka Banja Open 2015

Na terenima TK „AS-NS“ u Novom Selu, treći put zaredom u periodu od 29.08. do 06.09.2015. održan je međunarodni fjučers za žene. Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg turnira je Opština Vrnjačka Banja. Turnir je podržao i Teniski saveza Srbije i Mineralna voda Vrnjci kao zvanična voda turnira. Napredak je vidljiv na svakom koraku. Od uređenosti terena, preko medijske pažnje, do imena koja su se ove godine pojavila.
Među 70 igračica iz 15 država; npr. Australije, Amerike, Kipra, Argentine… prvi nosilac bila je Lina Gjorčerska iz Makedonije koja je trenutno 340. na WTA listi. Supervizor turnira Vladimir Erg, sudija koji je 3 puta sudio na Olimpijskim igrama, kao i na turnirima US OPEN, ROLAND GAROS, WIMBLDON… imao je samo reči hvale za organizaciju a pre svega za kvalitet terena. Turnir je sudilo ukupno 7 sudija. U finalu dubla igrale su Bojana Marinković (SRB) i Marina Lazić (SRB) protiv Line Gjorcheske (MKD) i Chantal Skamlove (SVK). Pobedu su osvojile Lin Gjorcheska (MKD) i Chantal Skamlova (SVK) rezultatom 6-4, 6-0. U finalu singla sastale su se Lina Gjorcheska (MKD) i Nina Potočnik (SLO). Pobedila je Lina Gjorcheska (MKD) rezultatom 6-7 6-1 6-0.
Ove godine bilo je i dodatnih kurioziteta od toga da je jedan od trenera naše buduće nade Sare Čvorović, Dejan Petrović do skorašnji trener Ane Ivanović, sve do Mariane Diaz Oliva koja je svojevremeno dok je igrala bila 42. igračica na WTA. U Vrnjačku Banju je došla na ovaj turnir kao trener. Dve mlade Argentinke Ana Vikotorie i Gobbi Monllau članice juniorskog tima Argentine. Ona nam je rekla: „Zaista smo srećne što smo ovde. Mnogo nam se dopada sam grad a naročito ovaj klub. Uslovi za igru su izvanredni. Mnogo hvala na gostoprimstvu. Dolazimo iz daleka ali se ovde osećamo kao kod kuće.“

2015 © Copyright Teniski klub AS-NS / Sportski centar Karovic, Vrnjacka Banja